Kaszotto z jarmużem, cukinią i suszonymi pomidorami

Kaszotto to pyszne i sycące danie z kaszy jaglanej, przygotowywane na zasadzie risotta.  Sprawdza się zarówno jako samodzielna potrwa, jaki i dodatek do mięs.

Składniki:

  •  pół szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka bulionu
  • 1 mała cukinia
  • gałązka jarmużu
  • 5 sztuk suszonych pomidorów
  • ulubione przyprawy
  • garść pestek dyni

Przygotowanie:

  • Drobno posiekaną cebulę podsmaż na maśle.
  • Opłukaną kaszę jaglaną wrzuć do garnka i smaż przez kilka minut razem z cebulą.
  • Całość zalej bulionem, przykryj i gotuj na małym ogniu, często mieszaj.
  • Po chwili dodaj,  pokrojoną w kostkę cukinię, suszone pomidory i jarmuż.
  • Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotuj do wchłonięcia płynu.
  • Podawaj posypane pestkami dyni i świeżymi ziołami.

Zapraszam Cię do Polubienia  Gaja Blog na Facebooku  i obserwowania  Gaja Blog na Instagramie